Garnalen marineren

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen (ontdooid)
  • ½ tl zeezout
  • ½ citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse platte peterselie
  • 4 el traditionele olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 30 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en het zeezout. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de peterselie heel fijn. Snijd de rest van de peterselie grof.
  2. Meng in een glazen kom of zip-lockzakje 2 el citroensap (per 4 personen) met ¾ van de olie, de knoflook, fijngesneden peterselie en chilivlokken. Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om zodat alles bedekt is. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
  3. Doe de garnalen met de marinade in een zeef, schud goed een laat uitlekken. Bewaar de marinade. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de pan heet is, voeg de garnalen toe en roerbak 2 min. Blijf omscheppen. Voeg de roomboter en apart gehouden marinade toe en verhit 1 min. mee.
  4. Verdeel de garnalen over een schaal. Bestrooi met de grofgesneden peterselie.
Garnalen marineren is een recept van Albert Heijn