Foe yong hai

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 330 g tomato frito
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 el azijn
  • 1 el maizena
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps
  • 8 middelgrote eieren

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
  2. Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena. Roer dit door de tomatensaus tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Verhit de rest van de zonnebloemolie met de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en zout. Schep de tomatensaus hierop en laat 1 min. meekoken. Schep het eiermengsel op borden.
Foe yong hai is een recept van Albert Heijn