Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 4 midi komkommers
  • 2 Biologische rode uien
  • 15 g verse munt
  • 4 cm AH Biologisch verse gember
  • 1 limoen
  • 30 ml vissaus
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g gesneden prei
  • 15 ml sesamolie
  • 240 g gerookte makreelfilet
  • ½ g ongezouten pinda's

Bereiding

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Snijd ondertussen de komkommers in dunne plakjes. Snijd de rode uien in flinterdunne halve ringen en de muntblaadjes fijn. Schil en rasp de gember. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  3. Meng de vissaus met de geraspte gember, de helft van de arachideolie, de suiker, 1 tl limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) tot een dressing. Roer tot de suiker is opgelost en meng met de komkommer, rode ui en de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de arachideolie in de wok of hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de gekookte rijst en sesamolie toe en bak nog 2 min. al omscheppend mee.
  5. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Verdeel de rijst over borden en verdeel de makreel erover. Hak de pinda’s grof en strooi over het gerecht. Serveer de komkommer-salade erbij.
Vietnamese rijstroerbak met gerookte makreel & komkommersalade is een recept van Albert Heijn