Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 12½ g verse bieslook
- 100 g Pecorino Romano
- 1250 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 250 g polenta
- 2 el milde olijfolie
- 800 g Italiaanse roerbakgroente tuinerwten, peultjes, peterselie
- 350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
- 4 el aceto balsamico di Modena
- 1 el fijne kristalsuiker
Bereiding
- Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de polenta toe en laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.
- Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Keer halverwege. Meng de balsamicoazijn met de suiker, blus de varkensfiletlapjes hiermee af en bak de filetlapjes nog 1 min.
- Voeg de bieslook en ? van de geraspte kaas aan de polenta toe. Roer tot de kaas is opgenomen. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de polenta over de borden. Verdeel de roerbakgroenten en filetlapjes erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Gebakken balsamico-filetlapjes met polenta & Italiaanse roerbakgroente is een recept van Albert Heijn