Pompoenquiche met bloemkool, feta & bladsla

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el arachide olie
  • 800 g Indiase wokgroenten
  • 7 g kerriepoeder
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g AH Biologische feta 50
  • 250 ml kookzuivel
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 tl azijn
  • 100 g jonge bladsla met veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ? van de olie in de hapjespan en bak de wokgroente met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en wokgroente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.
Pompoenquiche met bloemkool, feta & bladsla is een recept van Albert Heijn