Hazenbout met spek en peterselie en aardperen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 2 rode uien
  • 1 kg hazenbout
  • 4 el milde olijfolie
  • 700 ml runderbouillon van tablet
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 600 g aardperen
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in ca. 8 min. krokant in de stoofpan. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten.
  2. Dep de hazenbout (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van de olie toe aan het vet in de pan en bak de hazenbout rondom in ca. 5 min. op hoog vuur aan. Neem uit de pan.
  3. Bak de uien 3 min. en doe het vlees en spek weer in de pan. Voeg zoveel hete runderbouillon tot het vlees bijna onderstaat. Breng aan de kook. Maak ondertussen met behulp van keukentouw een bouquet garni van de laurier, tijm en 2 takjes peterselie (bij 4 personen) en doe het in de pan. Zet het vuur laag en stoof de hazenbout met de deksel op de pan in ca.
  4. 5 uur zacht en gaar. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot komt.
  5. Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Halveer de knoflook en kook ze samen in de melk met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Voeg wat water toe als de aardperen niet helemaal onderstaan. Giet af en laat goed uitdampen.
  6. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardperen in ca. 5 min. goudbruin. Bestrooi met peper naar smaak. Snijd de rest van de peterselie fijn. Voeg, als de hazenbout gaar is, het spek toe en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer de hazenbout met de aardperen.
Hazenbout met spek en peterselie en aardperen is een recept van Albert Heijn