Wildtrio met beurre noisette en roergebakken rode kool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g ongezouten roomboter
  • 2 el sesamzaad
  • 500 g rodekool
  • 3 el arachideolie
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 el hoisinsaus
  • 300 g wildtrio
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Bereiding

  1. Verhit 4/6 van de boter in een steelpan (liefst met lichte bodem dan kun je de kleur goed beoordelen) op middelhoog vuur. De boter gaat eerst smelten dan bruisen en vervolgens bruin kleuren. Neem de pan van het vuur als de boter bruin is en schenk deze beurre noisette direct in een vuurvaste kom.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes (gebruik een mandoline als je die hebt). Verhit ? van de arachideolie in een wok of hapjespan en roerbak de rodekool met het kaneelstokje en steranijs 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg 2 el beurre noisette en de hoisinsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het sesamzaad.
  4. Dep het vlees (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier. Bestrooi met de five spice en zout naar smaak. Verhit de rest van de olie en boter in een koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak het vlees in ca. 6 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat het vlees afgedekt 5 min. rusten. Warm de beurre noisette nog even op, indien nodig. Serveer het vlees met de rodekool en de beurre noisette.
Wildtrio met beurre noisette en roergebakken rode kool is een recept van Albert Heijn