Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 400 g AH BASIC gepelde tomaten in blik
  • 68 g AH BASIC tomatenpuree in blik
  • 800 g AH BASIC witte bonen in blik
  • 300 g kiphaasjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe in de ovenschaal en bestrooi met de vadouvan en uienpoeder. Besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster in het midden van de oven in ca. 15-20 min. beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit ? van de rest van de olie in een kookpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de gepelde tomaten met vocht en de tomatenpuree toe en verwarm 7 min. op middelhoog vuur. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes. Doe ondertussen de witte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en warm nog 7 min. door.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de kiphaasjes met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer af en toe. Serveer de bloemkool met de witte bonen in tomatensaus en de gegrilde kip.
Witte bonen in tomatensaus met bloemkool en gegrilde kip is een recept van Albert Heijn