Koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 1 el sojasaus less salt
- ½ komkommer
- 1 bosje radijs
Bereiding
- Breng een grote pan met water aan de kook. Haal 2 mooie bladeren per persoon van de kool en kook ze in delen in 2 min. Spoel met koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt en de gember 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus en zet het vuur uit.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes (verwijder eventueel met een theelepel de zaadlijsten). Snijd ook de radijs in plakjes.
- Schep (bij 4 personen) 1/8 van het gehaktmengsel, wat komkommer en radijs op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. De zijkanten mogen open blijven. Maak (bij 4 personen) zo nog 7 pakketjes. Serveer de rest van de groente erbij als salade.
Koolwraps met vegagehakt, komkommer en radijs is een recept van Albert Heijn