Shoyu-ramen met paddenstoelen en Chinese kool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 100 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
  • 1 kg kippenvleugels
  • 2½ liter water
  • 1 el Euroma gedroogde paddenstoelen
  • 3 norivellen
  • 270 g Hakubaku ramen noedels
  • 6 middelgrote eieren
  • 400 g paddenstoelen voor vlees
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 bosuitjes
  • 300 g Chinese kolen
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • 5 g Saitaku nori snack

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook in grof. Schil de gember en snijd in plakjes. Verhit een grote soeppan zonder olie of boter een bak de spekblokjes 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak weer 2 min. mee. Voeg de kippenvleugels en het water toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf als het water kookt. Zet het vuur zo laag mogelijk zodat de bouillon net tegen de kook aan zit. Voeg de gedroogde paddenstoelen en norivellen toe en laat zonder deksel 3½ uur trekken.
  3. Zeef de bouillon. Er is nu ca. 1½ liter over. De bouillon wordt heet geserveerd.
  4. Maak ondertussen de toppings. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 6 min. spoel af met koud water, pel en halveer. Snijd de paddenstoelen voor vlees grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur 8-10 min. goudbruin. Snijd de bosui zo fijn mogelijk. Snijd de Chinese kool in zo dun mogelijke repen, schenk er kokend water over, laat 2 min. staan en giet af. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus.
  5. Verdeel de noedels en warme kool over 6 wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg in delen wat paddenstoelen, eieren en bosui erbij. Verdeel per bord 2 à 3 norisnack erover. Serveer direct.
Shoyu-ramen met paddenstoelen en Chinese kool is een recept van Albert Heijn