Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde stamppotaardappelen
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 175 g uiensnippers
  • 1 rode paprika
  • 1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig
  • 250 g shoarmareepjes
  • 150 g AH Biologische feta 50
  • 7½ g verse munt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 250 g Turkse yoghurt

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
  3. Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de muntblaadjes f?ijn. Meng de munt en kno?flookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-kno?looksaus en het shoarmavlees.
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus is een recept van Albert Heijn