Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kg geschilde stamppotaardappelen
- 350 g geschoonde spruitjes
- 175 g uiensnippers
- 1 rode paprika
- 1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig
- 250 g shoarmareepjes
- 150 g AH Biologische feta 50
- 7½ g verse munt
- 1 tl knoflookpoeder
- 250 g Turkse yoghurt
Bereiding
- Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
- Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de muntblaadjes f?ijn. Meng de munt en kno?flookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-kno?looksaus en het shoarmavlees.
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus is een recept van Albert Heijn