Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 350 ml krachtbouillon tomaat
  • 750 ml water
  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 125 g zachte geitenkaas 55
  • 15 g verse basilicum

Bereiding

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Knip de tak tomaten in kleine trosjes en gril deze 3 min. tot er grillstreepjes op de tomaten ontstaan. Hak de amandelen grof.
  3. Neem de risotto van het vuur. Roer ? van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, amandelen, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.
Tomatenrisotto met gegrilde tomaatjes, amandelen & basilicum is een recept van Albert Heijn