Romige groentegratin met kip & bieslook

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g winterpeen
  • 800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
  • 4 el milde olijfolie
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 2 Biologische rode uien
  • 50 g tarwebloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 el mosterd
  • 2.7 g gemalen nootmuskaat
  • 90 g Grozette cheese sensation
  • 15 g verse bieslook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen. Halveer in de lengte en snijd in dunne plakken. Halveer eventueel de grotere bloemkool- en broccoliroosjes en kook samen met de peen 4 min. Giet af.
  2. Verhit ondertussen ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de rode uien in halve ringen.
  3. Verwarm de rest van de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 4-5 min. al roerend met een garde tot een dikke saus (bechamel). Voeg de mosterd en nootmuskaat toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
  4. Meng de bloemkool-broccoliroosjes en wortel met de ui, kip en bechamelsaus. Verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Snijd de bieslook fijn en garneer de groentegratin voor het serverenmet de bieslook.
Romige groentegratin met kip & bieslook is een recept van Albert Heijn