Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes en salade van witlof & mandarijn

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes in de schil
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 mandarijnen
  • 2 stronken witlof
  • 40 g blanke rozijnen
  • 50 g romige dressing
  • 400 g gesneden spitskool
  • 60 g gerookte amandelen
  • 4 AH kaasschnitzels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de krieltjes. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de helft van de olie, de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  2. Boen ondertussen de mandarijnen schoon. Rasp de oranje schil van de mandarijnen, pel de vruchten, haal de partjes los en halveer deze. Verwijder de onderkant van de stronken witlof, halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Meng 2 tl mandarijnenschilrasp (per 4 personen), de partjes mandarijn, het witlof, de rest van de peterselie, de rozijnen en romige dressing met de spitskool. Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Serveer met de salade en krieltjes.
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes en salade van witlof & mandarijn is een recept van Albert Heijn