Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bos peen
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el za'atar
  • 205 g HAK linzen in zak
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 50 ml milde yoghurt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 85 g rucola
  • 50 g zongerijpte granaatappelpitjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Schil de wortels met een dunschiller en halveer in de lengte. Meng met 1/3 van de olie, de za’atar, peper en eventueel zout. Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Verwarm de linzen 5 min. in een steelpan op laag vuur.
  4. Meng de geitenkaas met de yoghurt. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
  5. Meng de rucola met de balsamicodressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel de linzen en geroosterde wortels erover. Garneer met de granaatappelpitjes en de geitenkaas-yoghurtdressing.
Geroosterde wortelsalade met linzen en geitenkaasdressing is een recept van Albert Heijn