Avocadofrieten met wasabidip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 liter frituurolie
  • 4 el mayonaise
  • 4 el volle kwark
  • ½ tl wasabi
  • 2 rijpe avocado's (maar niet te zacht)
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 el tarwebloem
  • 40 g panko (Japans paneermeel)

Bereiding

  1. Doe de frituurolie in een hoge, ruime pan of frituurpan en verhit tot 180 °C.
  2. Meng ondertussen de mayonaise, kwark en wasabi in een kom. Breng de dip op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in de lengte in 4 parten. Splits de eieren, het eigeel wordt niet gebruikt. Doe de tarwebloem, het eiwit en de panko in 3 afzonderlijke kommen.
  4. Haal de avocadoparten achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Frituur de avocadofrieten in porties in 3 min. goudbruin Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.
  5. Serveer met de wasabidip.
Avocadofrieten met wasabidip is een recept van Albert Heijn