Sushisalade met warmgerookte zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 75 ml rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • ½ tl zout
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 4 el mayonaise
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 el kraanwater
  • 1 komkommer
  • 250 g warm gerookte zalmstukken
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 norivel

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.
  3. Verdeel de afgekoelde sushirijst over de sla. Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Verdeel over de rijst. Verdeel de zalm in stukjes over de komkommer en besprenkel met de sojasaus.
  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Leg op de salade. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise.
Sushisalade met warmgerookte zalm is een recept van Albert Heijn