Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 270 g vers bladerdeeg (270 g)
  • 100 g cheddar
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot
  • 160 g tonijn in olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.
  2. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover.
  3. Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika is een recept van Albert Heijn