Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g varkenshaas
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 4 cm verse gember
  • 3 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie
  • 300 g verse rabarbers
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 el zoete chilisaus

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbaar bakje. Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel, halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor. Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in een afgesloten bakje 30 min. marineren buiten de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de repen in stukjes van 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarber 6 min. tot deze uit elkaar begint te vallen, maar nog net een beetje structuur heeft. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Varkenshaasspies met rabarbersalsa is een recept van Albert Heijn