Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 200 g Tasty Tom trostomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 15 g verse koriander
  • 1 verse groene jalapeñopeper
  • 2 limoenen

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Gril de zoete aardappel in 2 delen 10-12 min. op de matig hete barbecue. Keer regelmatig. Leg ze op een platte schaal.
  2. Snijd ondertussen de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de tomatenblokjes. Snijd de koriander fijn en voeg ook toe. Schep alles om. Verwijder het steeltje van de jalapen?opeper. Verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt of gebruik maar een deel van de peper. Snijd het vruchtvlees van de peper fijn.
  3. Halveer ½ van de limoenen en pers de vrucht uit. Breng de tomatensalsa op smaak met de peper, het limoensap en eventueel zout. Snijd de andere limoen in parten.
  4. Schep de salsa over de zoete aardappel en serveer met de extra parten limoen.
Lauwwarme salade van gegrilde zoete aardappel is een recept van Albert Heijn