Koningsdagstroopwafel op prikker

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g Dr. Oetker wit glazuur
  • 12 ministroopwafels karamel-zeezout
  • 12 verse aardbeien
  • 75 g blauwe bessen

Bereiding

  1. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron. Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker. Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.
  2. Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt. Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van een extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen. Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.
Koningsdagstroopwafel op prikker is een recept van Albert Heijn