Pasta met gerookte makreel met venkel & gremolata

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g pijnboompitten
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 500 g verse tagliatelle all'uovo
  • 235 g gerookte makreelfilet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, houd het groen achter voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakken en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ? van de olie. Breng op smaak met peper en rooster de groenten ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Maak ondertussen de gremolata. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Snijd de tenen knoflook en peterselie zo fijn mogelijk. Meng 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper. Kook de pasta in 4 min. beetgaar.
  4. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Giet de pasta af en schep om met de venkel, ui en gremolata. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de makreel erover. Bestrooi met de pijnboompitten, garneer met het venkelgroen en leg de citroenparten erbij.
Pasta met gerookte makreel met venkel & gremolata is een recept van Albert Heijn