Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g ongezouten amandelen
  • 1 biologische citroen
  • 800 g broccoli
  • 390 g artisjokharten in blik
  • 1 el olijfolie
  • 3 g gedroogde oregano
  • 500 verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
  • 200 g gorgonzola
  • 250 ml kookzuivel

Bereiding

  1. Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in parten. Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.
  4. Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden. Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.
Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen is een recept van Albert Heijn