Marokkaanse ovenschotel met chipolata & hummus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 rode paprika
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 8 runderchipolataworstjes
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 2 el milde olijfolie
  • 200 g hummus naturel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water. Halveer de chipolataworstjes.
  2. Meng de bloemkool, paprika, kikkererwten en worstjes met de ras el hanout en olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
  3. Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de hummus.
Marokkaanse ovenschotel met chipolata & hummus is een recept van Albert Heijn