Zeevruchten paella met kip & sperziebonen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 biologische uien
- 2 tenen knoflook
- 400 g sperziebonen
- 2 rode paprika's
- 2 el milde olijfolie
- 70 g tomatenpuree in blik
- 350 g kipfiletblokjes
- 4 g gerookte paprikapoeder
- 300 g risottorijst
- 1 kippenbouillontablet
- 900 ml kokend water
- 1 biologische citroen
- 300 g verse zeevruchten
Bereiding
- Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan. Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij. Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de citroen in partjes. Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.
Zeevruchten paella met kip & sperziebonen is een recept van Albert Heijn