Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 el milde olijfolie
- 300 g AH Biologisch mager rundergehakt
- 3 g gedroogde oregano
- 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
- 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
- 2 courgettes
- 125 g mozzarella
- 1 bakje Biologische tuinkers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
- Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ? deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus is een recept van Albert Heijn