Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g AH Biologisch mager rundergehakt
  • 3 g gedroogde oregano
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
  • 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
  • 2 courgettes
  • 125 g mozzarella
  • 1 bakje Biologische tuinkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  2. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ? deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.
Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus is een recept van Albert Heijn