Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 rode uien
  • 380 g scharrelkipdijfilets
  • 3 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
  • 200 ml Fairtrade kokosmelk in blik
  • 150 ml kokend water
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander
  • 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de rode uien in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.
  2. Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.
  3. Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.
  4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.
Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa is een recept van Albert Heijn