Aziatische zalm met mihoensalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 ml azijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 100 ml water
  • 1 winterpeen
  • 200 g radijsjes
  • 300 g verse zalmfilets
  • 5 el Go-Tan all natural woksaus hoisin
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 250 g Go-Tan mihoen
  • 200 g snoepkomkommers

Bereiding

  1. Breng de azijn en honing met het water in een steelpan aan de kook en zet het vuur dan uit. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen met een dunschiller in de lengte in linten. Snijd de radijsjes in plakjes. Leg de peen en radijs in het azijnmengsel, schep om en laat staan tot gebruik.
  2. Dep ondertussen de zalm droog en snijd in 4 gelijke porties (per 4 personen). Besmeer met het bakkwastje rondom met 2/5 van de woksaus en bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Breek de mihoen in stukken en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rest van de woksaus. Snijd de snoepkomkommers in plakjes.
  4. Giet de peen en radijs af. Meng met de mihoen en komkommer. Verdeel de mihoensalade over de borden en verdeel de zalm erover.
Aziatische zalm met mihoensalade is een recept van Albert Heijn