Eenpanspasta met herfstgroenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g winterpeen
  • 1 grote ui
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 g macaroni grande
  • 250 ml water

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).
  2. Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).
Eenpanspasta met herfstgroenten is een recept van Albert Heijn