Kruidnoten met drie variaties

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g ongezouten roomboter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 4 el halfvolle melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Kruidnoten met drie variaties is een recept van Albert Heijn