Traybake met mandarijn en kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g AH Biologisch kikkererwten in pot
  • 3 mandarijnen
  • 2 el Marne zoete mosterd
  • 4 kipdijfilets
  • 1.2 kg ovengroente courgette, rode paprika en peen
  • 2 el milde olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  2. Boen ? van de manderijnen schoon en rasp de oranje schil. Meng het rasp door de mosterd. Bestrijk de kipdijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
  3. Halveer alle mandarijnen overdwars. Leg ze tussen de andere ingredie?nten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de traybake 25-30 min. in het midden van de oven.
  4. Schep aan tafel op elk bord 1 of 2 mandarijnenhelften en knijp wat van het sap over het gerecht.
Traybake met mandarijn en kip is een recept van Albert Heijn