Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero & taleggio

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g AH Biologisch kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 7½ g verse tijm
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem
  • 500 ml Arla biologische halfvolle melk
  • 3 g gemalen nootmuskaat
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 180 g taleggio

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in vieren. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm, maar houd wat takjes over voor de garnering.
  2. Verhit de olie in de hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe en bak nog 1 min mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat de bechamel op laag vuur al roerend 1 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamel. Leg daarop ? van de lasagnevellen, ? van het groentemengsel en ? van de rest van de bechamel. Herhaal nog 2 keer. Snijd de taleggio in plakjes en verdeel samen met de achtergehouden takjes tijm over de lasagne. Bak in ca. 35 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met kastanjechampignons, cavolo nero & taleggio is een recept van Albert Heijn