Kruidnoten arretjescake

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 250 g kruidnoten
  • 100 g chocoladekruidnoten

Bereiding

  1. Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.
  2. Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.
  3. Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Kruidnoten arretjescake is een recept van Albert Heijn