Winterpeensoep met geitenkaassaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 600 g winterpeen
- 2 takjes verse tijm
- 2 el milde olijfolie
- 400 g zoete aardappelblokjes
- 1 groentebouillontablet
- 175 ml Betsie’s volle geitenmelk
- 1 liter kokend water
- 50 g gepelde pistachenoten
- 125 g zachte geitenkaas
- 1 Boulogne stokbrood
Bereiding
- Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
- Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
Winterpeensoep met geitenkaassaus is een recept van Albert Heijn