Winterpeensoep met geitenkaassaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g winterpeen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 175 ml Betsie’s volle geitenmelk
  • 1 liter kokend water
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 1 Boulogne stokbrood

Bereiding

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, 125 ml geitenmelk (per 4 personen) en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  4. Verkruimel de geitenkaas en klop los met de rest van de geitenmelk. Pureer de pompoensoep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de soep over kommen. Doe in elke kom 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie swirl ontstaat. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer met het stokbrood.
Winterpeensoep met geitenkaassaus is een recept van Albert Heijn