Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse munt
  • 2 sjalotten
  • 300 AH Biologisch mager rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el milde olijfolie
  • 50 g soja-gember-sesamdressing
  • 1 limoen
  • 450 g winterpenen
  • 200 g radijsjes
  • 2 midi komkommers
  • 800 g bloemkoolrijst
  • 30 ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Snijd de knoflook en muntblaadjes fijn. Snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de knoflook, sjalot, het ei, de helft van de munt en peper. Vorm van het gehakt 16 balletjes (per 4 personen). Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Schep de helft van de soja-gember-sesamdressing om met de gehaktballetjes.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de winterpeen en schaaf de peen met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne lange linten. Snijd de radijs in parten en de komkommers in dunne schuine plakken. Meng de wortel, radijs, komkommer, de rest van de munt en de rest van de soja-gember-sesamdressing.
  3. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. en breng op smaak met 1 tl limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen). Verdeel de bloemkoolrijst, gehaktballetjes en salade over diepe borden. Hak de cashewnoten grof en bestrooi het gerecht ermee.
Aziatische balletjes met bloemkoolrijst & salade is een recept van Albert Heijn