Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1½ kg zoete aardappel
  • 500 fijne winterpenen
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 el ras el hanout
  • 2 el milde harissa
  • 250 g dadels zonder pit
  • 400 ml water
  • ½ citroen
  • 40 g verse munt

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de winterpenen in plakjes van 1 cm. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ras el hanout en harissa 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en peen toe en roer goed. Laat in 20-25 min. beetgaar worden.
  2. Halveer de dadels. Voeg het water en de gehalveerde dadels aan het zoete- aardappelmengsel toe, breng aan de kook en laat in 2 min. op laag vuur heet worden.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Voeg het rasp en sap aan het mengsel toe. Breng eventueel op smaak met zout. Hak de helft van de munt grof en roer door de tajine. Bewaar de rest voor dag
Tajine met zoete aardappel, wortel en dadels is een recept van Albert Heijn