Thaise roerbak met kipspiesjes & groene-currydressing
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 Biologische rode uien
- 400 g winterpenen
- 2 stronken Shanghai paksoi
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
- 150 g AH Biologisch milde yoghurt
- 10 g Euroma Original Spices Thai green curry
- 350 g kipblokjes
- 6 el arachideolie
- 800 g bloemkoolrijst
Bereiding
- Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Schep de kip om met ? van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de sate?prikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.
Thaise roerbak met kipspiesjes & groene-currydressing is een recept van Albert Heijn