Thaise roerbak met kipspiesjes & groene-currydressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 Biologische rode uien
  • 400 g winterpenen
  • 2 stronken Shanghai paksoi
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 150 g AH Biologisch milde yoghurt
  • 10 g Euroma Original Spices Thai green curry
  • 350 g kipblokjes
  • 6 el arachideolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Bereiding

  1. Snipper de uien, schil de winterpenen en rasp grof. Snijd de stronken paksoi in dunne repen van 1 cm en de koriander grof.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Doe het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de yoghurt, de helft van de groene curry en de helft van de koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  3. Schep de kip om met ? van de olie en de rest van de groene curry en rijg aan de sate?prikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, peen en het lichtgroene deel van de paksoi 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de rest van de paksoi toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de roerbak over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de spiesjes.
Thaise roerbak met kipspiesjes & groene-currydressing is een recept van Albert Heijn