Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g Barilla spaghetti n.5
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 800 g koelverse geraspte bietjes
  • ½ citroen
  • 15 g verse platte peterselie
  • 125 g verse geitenkaas naturel

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in 8 min. al dente (beetgaar). Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 4 min. Voeg de geraspte biet toe en warm 1 min. mee.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
  4. Giet de pasta af. Voeg de bietjes, 1 el citroensap (per 4 personen), het rasp en de peterselie toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de geitenkaas erover, bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de rest van de olie.
Spaghetti met rode biet, geitenkaas & pistache is een recept van Albert Heijn