Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 800 g limabonen in blik
  • 320 g tonijn in water in blik
  • 1 rode paprika
  • 85 g rucola
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el dijonmosterd

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 2 min., doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom.
  2. Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Meng de bonen en tonijn door de broccoli.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 5 cm lang. Meng met de rucola door het bonen-broccolimengsel.
  4. Meng de olie met de azijn en mosterd tot een dressing en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maaltijdsalade van limabonen, tonijn en paprika is een recept van Albert Heijn