Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g AH Biologisch zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm AH Biologisch verse gember
  • 1 broccoli
  • 2 el arachideolie
  • 5 g gemalen komijn
  • 400 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
  • 4 middelgrote eieren
  • 30 ml sesamolie
  • 60 g stukjes cashewnoot

Bereiding

  1. Kook de rijst in 15min. gaar. Giet af en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli, knoflook, gember en komijn al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak 4 min. mee. Voeg de laatste minuut de rijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan en bak spiegeleieren. Verdeel de rijstroerbak over borden. Besprenkel met de sesamolie en verdeel de gebakken eieren erover. Bestrooi met de cashewnootstukjes.
Chinese rijstschotel met broccoli & gebakken ei is een recept van Albert Heijn