Snelle bouillabaisse met croutons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 150 ml kraanwater
  • 250 g verse Italiaanse roerbakgroente
  • 200 g gepelde tomaten in blik
  • 100 g koelverse zeevruchten
  • ½ buisje saffraan
  • 2 sneetjes maisbrood
  • 1 el milde olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de sjalot in ringen en breng aan de kook in het water samen met de roerbakgroente, tomaten, zeevruchten en saffraan. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd het brood in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de croutons goudbruin en strooi vlak voor serveren over de soep.
Snelle bouillabaisse met croutons is een recept van Albert Heijn