Open lasagne met ragout & courgette

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 225 g runderchipolata
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 400 g gepelde tomaten in blik
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 7½ g verse basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd in plakjes van 1 cm.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kookroom toe en laat het geheel 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Duw de tomaten met een houten lepel in kleinere stukjes en breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de lasagnevellen in 4 min. in een ruime pan beetgaar. Hak het basilicum grof. Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er wat ragout over. Maak zo op elk bord 2 lagen. Dek af met een lasagnevel, rasp de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.
Open lasagne met ragout & courgette is een recept van Albert Heijn