Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • ½ el vloeibare honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 50 g kappertjes
  • 2 bollen mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ? van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Zet ca. 8 min. in de oven.
  2. Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel deze met de rest van de milde olijfolie en gril ze 3 min. aan elke kant in de grillpan.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en de extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor.
  5. Snijd de mozzarella in kwarten. Verdeel de gegrilde venkel over de borden, leg op elk bord ¼ bol mozzarella en een takje gepofte tomaatjes en verdeel de dressing en pijnboompitten erover.
Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing is een recept van Albert Heijn