Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
  • 350 g varkensfiletlapjes
  • 400 g sugarsnaps
  • 1 rode peper
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 1 struik paksoi

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen ¾ van de olie met de vadouvan en bestrijk hiermee de filetlapjes aan beide kanten.
  3. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 3 min.
  4. Snijd het steeltje van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Houd je niet van pittig, halveer de peper dan eerst in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder de onderste 3 cm van de paksoi en snijd de rest in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi met de peper en de gember 4 min. Voeg de sugarsnaps toe.
  5. Verhit ondertussen de grillpan en gril de filetlapjes in 1 min. per kant bruin en gaar. Serveer met de rijst en de paksoi.
Gegrilde varkenslapjes met rijst en pittige paksoi is een recept van Albert Heijn