Kipgyros-spies met Griekse salade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 380 g scharrelkipdijfilets
  • 1 citroen
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el kruidenmix gyros
  • 1 rode ui
  • 380 g tastytom-trostomaten
  • 1 komkommer
  • 15 g verse munt
  • 4 Souq Libanese broden wit
  • 150 g tzatziki

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit. Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), ? van de olie en de gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de sate?prikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal. Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe. Voeg naar smaak extra het citroensap toe.
  3. Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 1
  4. min. gaar. Keer regelmatig. Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.
Kipgyros-spies met Griekse salade is een recept van Albert Heijn