Kipgyros-spies met Griekse salade
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 380 g scharrelkipdijfilets
- 1 citroen
- 3 el milde olijfolie
- 1 el kruidenmix gyros
- 1 rode ui
- 380 g tastytom-trostomaten
- 1 komkommer
- 15 g verse munt
- 4 Souq Libanese broden wit
- 150 g tzatziki
Bereiding
- Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit. Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), ? van de olie en de gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de sate?prikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal. Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe. Voeg naar smaak extra het citroensap toe.
- Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 1
- min. gaar. Keer regelmatig. Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.
Kipgyros-spies met Griekse salade is een recept van Albert Heijn