Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g snoepgroente radijs
  • 1 rode ui
  • 1 tl peperkorrels
  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 100 ml water
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl jeneverbes
  • 125 g geitenkaas 55
  • 225 g Hollandse blauwaderkaas
  • 200 g harde geitenkaas met koriander
  • 200 g Leidse kanter 40
  • 150 g Zaanlander 3 jaar oud
  • 2 el appelstroop
  • 250 g Fries roggebrood

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
  2. Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.
Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes is een recept van Albert Heijn