Groene minestrone met Parmezaanse kaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 350 g groene asperges
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 liter water
  • 350 ml Struik krachtbouillon groente in pot
  • 150 g spaghetti
  • ½ citroen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g babyspinazie

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn en de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  2. Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette en asperges toe en bak 1 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillon toe. Breek de spaghetti in stukjes boven de soep. Roer goed door en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
  3. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de kaas. Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie, 1 el citroensap (per 4 personen) en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Groene minestrone met Parmezaanse kaas is een recept van Albert Heijn