Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 5 el milde olijfolie
  • 800 g krieltjes
  • 380 g kipdijfilet
  • 2 el Portugese kipkruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g zuivelspread naturel
  • 15 g verse platte peterselie
  • 50 g kappertjes in pot
  • 50 ml water

Bereiding

  1. Verhit 2/5 van de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 12-14 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van 2 cm. Meng de Portugese kipkruiden met 2/5 van de olie en schep om met de kip. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kip in 12-14 min. gaar.
  3. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de roerbakgroente toe aan de krieltjes en bak nog 8 min. Schep regelmatig om.
  4. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zuivelspread, peterselie, kappertjes, het basilicum en de rest van de olie met het water in een hoge beker en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de krieltjes met de groenten over de borden. Schep de kip erop en besprenkel met de dressing.
Portugese roerbak met krieltjes, cavolo nero & kip is een recept van Albert Heijn