Kabeljauw met een ro¨stikorstje en ravigotesaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g koelverse ro?sti gekruid
  • 260 ml D&L mayonaise met citroen
  • 4 el milde olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 1 kleine ui
  • 10 zoetzure augurken plakjes
  • 25 g verse bieslook
  • 2 komkommers
  • 1 citroen
  • 170 g veldsla

Bereiding

  1. Meng de ro?sti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het ro?stimengsel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn. Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.
  3. Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in vier partjes. Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.
  4. Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.
Kabeljauw met een ro¨stikorstje en ravigotesaus is een recept van Albert Heijn