Chinese woknoedels met ei & pinda's

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 mais scharreleieren
  • 400 g eiernoedels
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi
  • 1 limoen
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 100 g ongezouten pinda's
  • 2 bosuitjes

Bereiding

  1. Kook de eieren 6 min. en laat schrikken onder koud stromend water. Kook de noedels in 4 min. beetgaar en giet af.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de noedels toe en bak 2 min. mee. Halveer de limoen, pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de noedels op smaak met het limoensap, de ketjap, sojasaus, sesamolie en peper.
  3. Rooster ondertussen de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Pel en halveer de eieren. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de pinda’s en bosui. Leg de eieren en limoenpartjes erop. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Chinese woknoedels met ei & pinda's is een recept van Albert Heijn